upp

 

5 mars 2005: En tur till Hanöbukten              [föregående]   [nästa]


Idag är det egentligen inte fiskeväder, men eftersom solen skiner och förra helgen blåste bort så bestämmer jag mig ändå för att göra ett försök. Dagens utvalda fiskeplats blir samma som för två veckor sedan (20/2), det gick ju bra då.
Väl framme kan jag konstatera att den senaste veckans köldknäpp sänkt vattentemperaturen till 2 grader. Ingen bra kombination alls tillsammans med en måttlig nordostan och ett par minus i luften.
Väljer att fiska mig utåt mot uddens spets på vindsidan. Efter ett par timmar har jag nått spetsen och avslutar med att fiska av ett par stenar längst ut. Inget där heller. Nåja, fick ju lite sol och såg årets första havsörn. Öringarna får vänta till nästa gång. Får bli nya tag i veckan eller nästa helg om bara vinden vill vända.

På vägen till bilen ser jag en spinnfiskare som står och fiskar en bra bit innanför där jag började fiska. Fiskar han havsöring ända där inne? Blir nyfiken och kan inte låta bli att snacka med honom. Jo, han fiskar havsöring och har faktiskt fått flera fiskar där han nu står. Idag går det trögare dock. Han vill hellre ha sydlig vind. Jag håller med: sydlig vind och fart på vattnet är nog det som saknas. Han frågar mig om jag provat spinnfiske och om jag fångar mer fisk på fluga. Svarar att det gör jag, men att det nog säger mer om mina kvalitéer som spinnfiskare. Säger inte att jag är övertygad om att flugfiske är helt överlägset spinnfiske när öringen inte är på sitt bästa hugghumör. Inte heller att flugfiskets (enda) begränsning är att man inte kan täcka lika mycket vatten, men det förstår ju var och en. Uppmanar honom dock att prova flugfiske!

På hemvägen kör jag på en hund som lyckligtvis verkar klara sig oskadd. Pratar med husse och han tror inte att det ska vara någon fara även om det var en rejäl smäll. Hoppas att det verkligen blev så.
 

/Kristian 

[upp]

© 2005 Lustfiskarna