upp

 

10 mars 2005: En snabbtur till udden i Blekinge       [föregående]   [nästa]

  

Vinden har mest varit en kall nordan hela veckan, men idag har den vridit till västan (måttlig). Friska vindar och snö utlovat för kommande dagar så jag bestämmer mig för ett försök idag trots att det bara är en plusgrad i luften och två i vattnet. Kallt!

Börjar längst ut på spetsen och fiskar mig inåt på vindsidan. Ingenting. Känns tröstlöst så jag avbryter redan efter ett par timmar. Gör några sista desperata kast på läsidan längst in i viken där jag pratade med spinnfiskaren förra helgen. Inget där heller förstås. Nej, nu får det vara nog med fiske till det blir lite värme i luften (och vattnet). Att lyckas hitta en havsöring i dom här förhållandena kräver en hel del tur. En varm sydlig vind hade suttit finfint nästa vecka…

På hemvägen träffar jag ägaren till den hund som jag körde på för en vecka sedan (Fiskerapporten 5 mars). Han berättar att hunden mår bra, vilket förstås är skönt att höra. Den vetskapen tillsammans med de två ovanligt "tama" havsörnarna som kalasade på en nyslagen skarv blir dagens behållning.


/Kristian

© 2005 Lustfiskarna