upp

 

20 mars 2005: Båtpremiär i Elleholm, Blekinge    [föregående]   [nästa]

 

Idag sjösatte jag båten i Elleholm och passade förstås på att fiska också. Har tidigare spinnfiskat från båt i Elleholm tillsammans med min bror Johan och Bosse B från Jämshög. Det var säkert femton år sedan och jag kommer ihåg att Bosse kände till många bra fiskeplatser. Vi fick en kopia av hans gamla sjökort med alla dom markerade fiskeplatserna och det har jag förstås med mig. Solen flödar från en klarblå himmel och det blåser en måttlig sydvästan.

Min första fiskeplats blir en "omarkerad" plats som jag upptäckte själv förra året när jag fiskade från flytring: En liten ö mindre än hundra meter från land där jag på tre försök fick en och tappade en annan. Väljer med tanke på den låga vattentemperaturen (3 °C) att börja med en liten räka trots att det innebär att jag tvingas använda en alldeles för klen tafs (0.24) för det här stället där 10:an känns mer sannolik än någon annanstans. Fiskar över en grundtopp och ser klart och tydligt dom tångbeklädda stenarna i solskenet. Precis innan stenarna rycker det till och jag hinner se en öringsida blänka till innan den släpper. Stack den inte så farligt så jag hoppas att den ska göra ett nytt försök. Varken den eller någon annan visar dock något ytterligare intresse. Byter fiskeplats till en av Bosses platser. Inget där eller dom där på följande.

På vägen hem tänker jag att det faktiskt inte var så "farligt" att fiska från båt. Självklart inte lika kul som att fiska från land men ett bra komplement när fiskeförhållandena inte är de bästa för vadarfiske. Inser att jag har massor kvar att lära dock för att bättre kunna njuta av fisket. T ex att mer exakt bestämma fiskeplatserna så att man kan fiska med precision. Att stå och fiska blint med fluga tröttnar man snabbt på. Nej, det gäller att veta var grundtopparna är och fiska av dom omgivande tångbältena systematiskt. Gör jag inte det så liknar det annars mest spinnfiske med 25-meters kast och det är ju bara dumt.

/Kristian  

 

[upp]

 © 2005 Lustfiskarna