upp

 

23 mars 2005: Sydkusten                                [föregående]   [nästa]

 

Tillbaka på sydkusten för att åter dra en öring eller två hade jag tänkt mig, något som inte bör vara alldeles omöjligt med tanke på väderförhållandena (mulet, 7 °C i luften och 4 °C i vattnet). Visserligen är vinden obefintlig men gammal sjö ser till att det rullar in rejäla dyningar som skapar turbulens i strandzonen där vattnet också är rejält färgat. Längre ut ser det betydligt lugnare ut och där är gissningsvis även vattnet mindre upprört.

Vadarstaven är inte så dum att ha med sig ut till kusten och en dag som denna är den helt oumbärlig! Siktdjupet är i det närmaste lika med noll och det gäller att vada försiktigt så man inte står på näsan över de stora stenblock som ligger gömda i det grumliga vattnet. Ett vårdopp i havet är ingen trevlig upplevelse och utan stav är det bara en tidsfråga innan det sker, det vet man alltför väl av tidigare erfarenheter!

Några timmars fiske ger inget och kanske är det så att temperaturen ännu är lite för låg för att det ska bli någon kontinuitet i fiskafänget? Nu får flugspöet vila ett par dagar och nästa rapport kommer bli från Blekinge någon gång efter helgen, efter att påsken har firats och det har fiskats efter Pukavikens storvuxna havsöringar.

/Johan H                                                                                  

 

[upp]

© 2005 Lustfiskarna