upp

 

27–28 mars 2005: Påskfiske hemma i Blekinge     [föregående]   [nästa]

 

Påsken brukar kunna bjuda på högtidsstunder ute vid kusten och skulle förhoppningsvis göra så även detta år, trots att kylan envist håller i sig och fisket vägrar sätta igång på allvar. Ett par dagars fiske hemma i Blekinge står på agendan och dessutom ska själva högtiden också firas tillsammans med familjen trevligt!  Väderprognoserna för helgen utlovar soligt väder och nordostlig vind och det bör kunna skapa hyfsade förutsättningar på de lokaler vi planerar besöka. Vi är för övrigt jag och tvillingbrorsan Kristian och kanske, kanske kommer även den tredje brodern Mikael dyka upp som gubben i lådan och fiska av sig den värsta fiskefrossan, vilket brukar vara avklarat på en timme eller två!

Dag 1 bjuder på en frisk nordostan och lokalen vi besöker är ny för mig och varmt lovordad av Kristian och visst ser det ut att vara ett riktigt höjdarställe men någon fisk blir det dessvärre inte! Kanske hade Mikael det på känn för något spö hade han inte med sig när han tittar inom för en snabbfika vid lägerelden.

Det tröga fisket skyller vi mer på den nordostliga vinden än på det 5-gradiga vattnet eftersom Kristian tog ett par blänkare här för en månad sedan (20/2) i sydvästlig vind då vattnet var ytterligare ett par grader svalare. En klockren analys...!

Dag 2 bjuder även den på strålande solsken men tyvärr har vinden lagt sig alldeles, vilket gör att fiskesuget snabbt dämpas och dagen betraktas mer som en utflykt än något annat. Vi inleder dagen på ett gammalt beprövat ställe väster om Karlshamn men tyvärr är där knökfullt varför vi ger upp efter en dryg timmes "köande"/solande och åker vidare till föregående dags lokal. Här är det lugnt och stilla, både på strandbacken och, dessvärre, även i havet.

/Johan H                                                                         

 

   

[upp]

© 2005 Lustfiskarna