upp

 

23–24 april 2005: Fiskehelg i Elleholm                      [föregående]   [nästa]

 

I helgen blev det ensamfiske från båt i dagarna två. Skönt och fiska ensam ibland men trevligast är det förstås när man är flera!

Lördag

Lämnar bryggan strax efter tolv. Solen skiner från en klarblå himmel och det blåser en måttlig sydöstan. Hade egentligen inte tänkt åka iväg så tidigt eftersom det främst är kvällsfisket som jag vill satsa på men vem kan låta bli att åka ut till kusten en dag som denna? Sjön går hög så jag går upp en tafsgrovlek till 0,33. Inleder med att fiska på grundet ”Dykaren” där vi tagit en del fisk på spinn förr om åren. På tafsen sitter en 1 tums orange grizzle Zonker. Ingenting dom två första uppankringarna men vid den tredje (och den sista här) är det en öring framme och nafsar ända in till båten. Byter fluga och tar några extrakast men varken den eller någon annan vill.

Fortsätter nöta med Zonkers i olika färger fram till kvällen utan att känna något mer. På vägen hem funderar man lite på vad som gick fel. Det måste ju finnas fisk en dag som denna, eller? Är vattnet för kallt fortfarande?

Kommer och tänka på att jag pratade med Bosse B från Jämshög (han som lärde oss fiskeplatserna i Elleholm) häromdagen. Han hade varit ute och spinnfiskat 45 gånger utan att få någonting. Enligt honom har fisket gått tillbaka på senare år, vilket beror på att tången försvunnit. Hur det nu är med det så blev han lite förvånad när jag berättade att jag haft kontakt med fisk dom två (tre nu) senaste fisketurerna i Elleholm.

Söndag

Samma väder som igår förutom att vinden blåser betydligt lugnare idag. Tack för det så att man vågar stå upp i båten och fiska utan och riskera ett dopp!

Väljer att fiska med tunn tafs (.24) och en liten räka idag. Fiskar ställe efter ställe men det är heldött överallt. Märkligt, men vad som är ändå märkligare är att jag är helt ensam ute! Inte en fiskare har jag sett på hela dagen och igår var det bara en. Brukar annars alltid vara minst en två-tre båtar ute. Får nog ta ett snack med Bosse B eller någon annan som vet så att man får reda vad dom vet men som jag inte vet. Uppenbarligen är det något, eftersom det bara är jag som fiskar...

 

/Kristian    

                                                                                            

 

   

[upp]

© 2005 Lustfiskarna