upp

Topp

8 maj 2005: Kvällsfiske på västkusten                 [föregående]   [nästa]

 

En måttlig vind som inte visar några tendenser till att vilja avta får mig att ställa in den planerade flytringsdebuten på sydkusten och istället bestämmer jag mig för ett kvällsfiskepass på västkusten. Första anhalten visar sig vara en  missräkning eftersom tången har intagit den fullständigt och för att nå ut till fiskbart vatten är jag tvungen att vada ut på "öppet hav", vilket var fullt möjligt i det för dagen låga vattenståndet (-11 i Barsebäck enligt SMHI ). Föga inspirerande.... In med prylarna i bilen, avfärd ett par kilometer norrut till en lokal med relativt djupt vatten tätt inpå land och som borde kunna vara fiskbar under rådande förhållanden. 

Väl på plats ser jag att även Rikard har sökt sig ut till kusten denna kväll. Han låter meddela att han precis anlänt och redan hunnit med att få sin olivgröna Magnus söndertuggad av ett par öringar, varav den ena gott och väl höll måttet men tyvärr var den inte fullmatad så den fick gå i retur. Nu "tvingas" han fiska med en Zonker och kanske är det därför som det inte huggit på hela tio minuter...? Det verkar ju trots allt lovande tänker jag och smyger mig ner bredvid Rikard för att snabbt få känna lite gung i spöet och komma i rätt stämning!.

Det uteblivna gunget påminner mig obarmhärtigt om min ibland alltför naiva inställning till detta fiske och det är först när jag flyttar mig ett femtiotal meter som jag hittar en liten öring som behagar bita tag i min bruna borstmaskimitation. Den lossar dock efter ett par sekunder men några minuter senare krokar jag en liten smällfet blänkare på Zonker brun/guld.  Den får simma vidare. Ytterligare en missad fisk blir det innan kvällsfisket avslutas innan det hinner övergå i nattfiske.

/Johan H 

                                                                                         

 

   

[upp]

              © 2005 Lustfiskarna