upp

         

11 september 2006: Öring eller lax..?              [föregående]   [nästa]

         

Ja, där satt den! Precis i strömkanten inne vid land stramar det till i linan och nu är det fast fisk! Öring eller lax? Naturligtvis en öring för det är ju det jag vill ha! Bågen på spöet är ju visserligen allt annat än imponerande och någon rusning verkar det inte bli tal om utan istället är det plaska i strömkanten som gäller. 

 

         

Lax känns tveksamt men kanske är det en liten havsöring och det skulle vara OK även om den så klart skall returneras. Jag sätter lite press med 13-fotarn och upp ur Mörrumsåns mörka vatten kommer per omgående ett stort gap surfande över vattenytan – en gädda...!

Gäddor fanns inte i min tankevärld när jag några timmar tidigare satt och planerade mitt kvällsfiske i Mörrum men likväl står jag där nu och lirkar loss Glödhäcken från gapet på det som skulle varit en öring eller eventuellt en lax!

 
         

Öring eller lax? Frågan är inte ny för kvällen. För en halvtimme sedan ställdes den nere på Borgarenacken efter att en fisk välvde vid flugan precis när jag höll på att lyfta linan för ett nytt kast. Jag tippar öring men varför inte ytterligare minst ett eller ett par alternativ!

Det var verkligen inte någon rusningstrafik längs med Mörrumsåns stränder denna afton och på västsidan av pool 21 och 20 fiskade jag ensam hela kvällen. Kanske beror det på att det bara fångats en "höstöring" i dessa pooler denna säsong men tidigare säsongers statistik räckte för att övertyga mig att det var ett klokt val, trots utebliven fångst!

Borgarenacken, viken inleder pool 20,  hade fått en helt ny inramning i och med att bokträden på östsidan hade sågats ner eller var det kanske ett jordskred som svept ner för sluttningen och berövat ån på dess lummiga överhäng!

/ Johan H

         
 
    [upp] © 2006 Lustfiskarna