upp

         

14 september 2006: Säsongens sista                    [föregående]  

         

Från borrelia till diabetes, tillbaka till borrelia och nu senast struma! Förhoppningsvis har läkaren nu lyckats ställa rätt diagnos och därmed bör jag snart vara tillbaka i gammal relativt god form igen! Energinivån har varit allt annat än hög den senaste månaden och det är knappt jag ens lyckats mobilisera nog med energi för att fiska, fast bara knappt förstås!

 

     

Idag är det säsongens nästsista dag på kusten och den sista för mig för imorgon är jag upptagen med annat. Ett besök till sydkusten får det bli. Något flugfiskande är jag inte sugen på men desto mer på lite slöfiske med dobben. Förhållandena är annars perfekta för flugfiske med en måttlig sydöstlig vind och ett precis lagom skvalpigt hav.

     

Blankingbukten är målet för dagen och under promenaden dit gör jag ett par stopp för att kolla om där finns någon öring runt stenarna som ligger en bit utanför strandkanten. Inte det. Väl framme vid Blankingbukten inleder jag med en kaffepaus och jag hinner inte med många klunkar innan jag ser ett jätteplask på knappt 150 meters håll och kort därefter en 2-kilos som går upp i en snygg saltomortal och landar med ett ohämmat magplask.

     

Snabbt ner i havet och en stund senare bugar spöet under tyngden från en smällfet öring strax under minimimåttet. Den kämpar hejvilt och på några meters avstånd lyckas den till slut sprattla sig loss från den grå/orangea Fluffmärlan. Jag tyckte mig se att den var lite rödskimrande och kanske var det så att det var en regnbåge.

         

Skymningen kommer och jag byter till en Devil Zonker och den blir omgående närmare synad av den minsta öring jag någonsin sett på sydkusten en knapp 25-centimeters som får simma vidare.

Fisket fortsätter ända tills det är rejält mörkt men det vill säg inte mer. Inga fångstbilder idag heller men däremot ytterligare en solnedgång. Snyggare än så blir dom inte på sydkusten!

/Johan H

         
    [upp] © 2006 Lustfiskarna