upp

   

6 januari 2007: Trippelpremiär på sydkusten 

          [nästa]

         

Vinden börjar äntligen mojna efter att ha blåst oavbrutet hela året! Mot sydkusten går premiärfärden, Kristian och Lukas gör mig sällskap.

Vi finner snart en plats bland alla flug- och spinnfiskare som, liksom vi, har sökt sig ut till havet denna härligt ljumna dag. Lukas ökar på de förstnämndas numerär, Kristian de sistnämndas medan jag riggar för dobbfiske.

Dyningarna rullar in tungt och vattnet är rejält färgat men av vinden återstår bara en spillra av veckans tidigare styrka. Emellanåt lyckas även någon solstråle leta sig genom det tunna molntäcket – bättre premiärväder kunde vi knappast önska oss!

Trots de goda förutsättningarna går fisket trögt, rejält trögt faktiskt om man vill beskriva det mer exakt. Vad ska man skylla på? Är vattnet möjligen för färgat, eller?

         

Jag sneglar ner i det grumliga vattnet och djupt därnere syns skospetsarna precis så där lagom svagt som de ska göra, har jag hört! Riktigt säker kan man förstås inte vara, varför flugorna successivt byts ut till mer och mer skrikiga kreationer, enda tills jag har en chockorange Fluffräka i tafsspetsen. Häftigare än så blir det inte i min flugask.

Havet är stort är förstås också en möjlig förklaring till varför vi inte lyckas hitta någon öring...

         

knutlöst håvnätNär det hett efterlängtade hugget väl  kommer har Lukas redan hunnit lämna vårt sällskap och Peter har övergett fisket för bärnstensletande (resultatlöst) och strandflanerande.

Öringen är blank och fin men dessvärre halvdecimetern ifrån att platsa i FULTON 2007. Håvningen innebär premiär även för håven denna dag, omnätad till knutlöst som den är. Det finmaskiga och relativt grovtrådiga nätet tillåter inte öringen att krumbukta alltför mycket vid avkrokningen och det känns bra.

Säsongen är igång!

/Johan H

         

 

         
    [upp]  © 2007 Lustfiskarna