upp

4 februari 2007: B som i bistert, bärnsten och blänkare     [föregående]   [nästa] 

– De spolas långt upp på stranden och hamnar på samma ställe som blåmusslorna, berättar damen som vi avbryter mitt i hennes rotande i tångdrivorna. Hon visar upp två vackra stenar och vi låter oss övertygas om att hon säkert vet vad hon snackar om.

Jag sneglar ut över den ofantliga mängd tång som kantar stranden. Bärnstenar i tångdrivor och öringar i havet tänker jag och beslutar mig för att det får räcka med det sistnämnda. Kristian finner dock tid för de båda och senare på eftermiddagen hittar han en bärnsten, med en diameter på säkert flera millimeter..! Men innan det sker har vi pinats av den nordvästliga vinden i flera timmar, Kristian blivit "dobbfrälst", missat ett hugg och jag fångat och returnerat dagens enda öring.

Tydligen når dobben ut till åtminstone hyfsat klart vatten för redan efter en halvtimmes fiske är det fast fisk. Blank men undermåttig och ett par minuter senare är den åter på väg. Öringen bidrar med välkommen inspiration, något som förmodligen annars riskerat bli en bristvara denna bistra dag på sydkusten.

 

/Johan H

[upp]  © 2007 Lustfiskarna