upp

7 februari 2007: FULTON 2007 mjukstartar!

[föregående]  [nästa]  

Snöoväder med kraftig vind och drivbildning är vad SMHI har att erbjuda Skåne idag, hela långa dagen (Sydsvenskan). Klockan är snart 10 och utanför mitt köksfönster i Lund skiner solen och det blåser knappt märkbart. Hmm...är ovädret försenat eller är prognosen helt fel!? En premiärfiskesugen Rikard väntas anlända vilken minut som helst för vidare färd till sydkusten. Det får bära eller brista.

Vädret på sydkusten visar sig dessbättre vara detsamma som hemma i Lund och solglasögon är helt klart ett bättre alternativ än skidglasögon. Ett och annat orosmoln syns dock i horisonten men de håller sig på behörigt avstånd, hela långa dagen.

Vattnet har klarnat upp under de senaste dagarnas lugna väder och av den tidigare soppan återstår bara en svagt färgad buljong – perfekt läge för en liten Fluffmärla! En rosa med ljusgråa ben får det bli.

Det dröjer inte länge innan mitt spö bugar till men tyvärr ingen fast fisk. Fisket fortsätter. När vi halvtimmen senare återvänder till stället för hugget hittar vi omgående rätt, båda två! Rikard tar en mindre besa, vilken också blir premiärfisken för hans nyinförskaffade dobbutrustning och jag tar en blänkare som bjuder på ett hopp under den annars odramatiska fighten.

Väl i håven inser vi att öringen är en kandidat för FULTON 2007, dock inte med så stor marginal som vi först tror, men likväl! I magen har den några märlor och ett par större räkor.

Havet tar min (enda) intermediatedobb och under pausen som följer bestämmer jag mig för att syna tångdrivorna lite närmare. Damens tips från häromdagen (Fiskerapporten 4 februari 2007) visar sig vara klockrent – bland musselskalen ligger de små orange- och gulskimrande mjuka stenarna och bara väntar på mig.

Tiotalet funna stenar senare har Rikard fiskat sig mätt och vi bestämmer att det är dags att avsluta en alltigenom trevlig dag på sydkusten.

/Johan H

[upp] © 2007 Lustfiskarna