upp

  30 mars 2007: Kinkiga öringar i Öresund [föregående]   [nästa]
Varför så kinkiga? Flera nafs och en efterföljare men inte en enda fast fisk. Den svarta Fluffmärlan har ersatts av en guldhövdad brun Marabumask vilken i sin tur ersatts med en rosa Fluffmärla men nafsandet bara fortsätter. En streamer fiskad i expressfart hade kanske varit på sin plats att prova men å andra sidan ser inte heller spinnfiskarna bredvid mig ut att ha någon större framgång.

Annat var det häromdagen då jag och Rikard stod här med böjda spön mest hela tiden och returnerade öring efter öring efter öring. Rikard stod visserligen för det mesta av underhållningen eftersom jag hade fullt upp med en trasslande lina som aldrig gjorde annat än just trasslade. Det var en lånerulle kan jag säga till mitt försvar eftersom bygelfjädern brustit på min egen. Ordningen är nu återställd.

 

Kaffepaus. Klockan är snart sju och solen är på god väg upp över sundet. De kinkiga öringarna konfunderar, frustrerar och, inte minst, inspirerar. Hmm...ljuset är perfekt, vinden skapar ett precis lagom skvalp, det enda jag möjligtvis kan invända emot är vattnet som är alltför klart men det borde duga gott så här tidigt på dagen! Fiskar jag för sakta? Märlor och borstmaskar är inga snabbsimmare precis så kanske det vore läge för en streamer trots allt?

Streamern får inte chansen idag. Valet faller istället återigen på en Fluffmärla, men nu en brun variant i mindre storlek. Tafsen ersätts med en aningen tunnare. Ut i havet igen med nytt mod!

Äntligen ett rejält hugg och fast fisk! Öringen är av typiskt västkustmått men med tanke på omständigheterna känns den betydligt större än de knappa 40cm den är! Ytterligare ett rejält hugg följer och även ett nafs (självklart..).

Morgonen övergår i ljusaste förmiddag och vinden är på väg att mojna. Dags att åka hem. 

/Johan H

 

                               [upp]

 © 2007 Lustfiskarna