upp

30 augusti 2007: Bonusfångsten

   [föregående] [nästa]

Det börjar bli dags att håva!

Under min promenad mot kaffetermosen ser jag Kristian stå med böjt spö och när det sedan bugar till ett par gånger råder ingen tvekan – fast fisk! Jag tänjer ut stegen och strax följer jag den spännande föreställningen från första parkett.

Nära, nära – bara ett par meter till..

Blank och fet simmar öringen fram och tillbaka och har alls inga planer på att hamna i håven! Jag tycker mig se att den skimrar till lite i rött och tänker att kanske är det inte en öring trots allt.. 

Ja, där satt den! Men vad fasen..

Öringen är en regnbåge! Kristian säger det jag tänkte några sekunder tidigare och därmed är en härlig bonusfångst ett faktum!

Posering

Buken hänger rejält och är säkert full med småfisk tänker vi men den visar sig istället innehålla märlor, i hundratal. Men ett fiskyngel som omväxling tycktes duga bra, för bågen gapade glatt över Kristians silverkroppade svarta Zonker.

Femtio centimeter lång och vikten 1700 gram ger den ett avrundat FULTON-värde på hela 1,35. Det är inte så dumt att ha en hängbuk full med märlor när man ska tävla om vem som är fetast!

Vore det inte för den svartprickiga stjärtfenan, skulle Kristians fångst tagit ledningen i FULTON 2007. Tyvärr får du inte beskåda den på tävlingens Leaderboard men under Fina Fisken (nr 19) platsar den, självklart. Fotot där är för övrigt taget med blixt, vilket gör den silverglänsande bågen en klart bättre rättvisa. 

 

Själv fick jag vare sig någon öring eller bonusfångst idag. Vatten i vadarna kan väl räknas som någon typ av bonus men jag hade hellre tagit en båge, alla gånger. De mäktiga dyningarna överrumplade mig flera gånger och lika många gånger fick jag uppleva den underbara känslan av hur kallt havsvatten sakta sipprar ner genom vadarna... Elva grader mätte jag för övrigt vattentempen till, inte i vadarna, men det kändes ganska kallt där också.

/Johan Häkkinen, 31 augusti 2007

 

 

 

[upp]

© 2007 Lustfiskarna