upp

Maj 2009

 

april, maj, juni, juli, augusti

 

22 maj: Vid regnbågens slut       

Vid regnbågens slut såg jag en blank öring hoppa, men när jag väl hann dit tycktes silvret ha hastat vidare. Eller kanske det var där men hade annat i tankarna än att låta sig bjudas på en Snaps.

Inte heller hittade jag något guld vid regnbågens slut, utan allt jag fann var en gulfärgad fiskback från Bornholm. Suck. Men när himlens portar plötsligt öppnade sig, visade sig backen vara guld värd, som skydd mot regnet som försvann lika snabbt som det kom.

I övrigt såg jag inte mycket annat än öringsmolt som vakade inne vid strandkanten bland alla näbbgäddor som kokade och lekte rommen av sig. Några av de leklystna gäddorna tycktes ha aptit på annat också, vilket slutade brutalt med en krok i gapet.

Förutsättningarna för öring var annars bra så vitt jag kunde bedöma, med en västlig frånlandsvind som förde ut ytvattnet och drog in svalt och friskt djupvatten. 12 grader mätte jag tempen till vilket var gott nog för att jag skulle fiska inspirerat några timmar under eftermiddagen och kvällen. Jag återvänder snart igen.

 

/Johan Häkkinen, 24 maj 2009

 

[upp]