upp

       

Länkar

   

 

Fiskesajter

Flugfiskemagasinet Rackelhanen – Webbmagasin med allt om flugfiske, på Internet sedan 1995.

fynfisker.dk – Fullspäckat med information om flugfiske efter havsöring i Danmark.

FISHINGTIME.SE – Havsöringrapporter av David Altengård. Även mycket annat läs- och sevärt för dig med ett brett fiskeintresse.

fiskedagbok.dk – Anders Dahl berättar om sina möten med skånska och blekingska havsöringar.

Fiske i tid och otid – Gotländska Nicka Hellenberg bloggar och bjuder gå gamla och hyfsat färska skrönor. Trevliga texter och bilder.

henric.nu – Havsöringfiske i Skåne, bonefishfiske i Sydamerika och en hel del annat läsvärt.

Lystfiskerens.net – Massvis med snygga öringar och annat smått och gott.

Spey Cast – Pelle Klippinges webbsajt med en hel del fiskehistorier, artiklar  och även en presentation av hans företag Spey Cast HB.

TRO, HOPP & SPINNSTOPP – Jonne kåserar och skriver i självironisk och underhållande stil om sitt fiske och övriga hobbies, t ex knivslöjdande, spö- och håvbyggande, draggjutande mm.

 

Litteratur

        

Bokförlaget Settern AB – Massvis med bra fiskelitteratur och fiskefilmer. Huvudsponsor av  FULTON 2009.

Fiskevård

 

Gustaf Ulfsparres stiftelse – Var med och stöd det långsiktiga arbetet för att bevara Emåns havsöringar.

Sportfiskarna Ideell medlemsorganisation med strävan att organisera alla sportfiskeintresserade i Sverige och att utveckla ett så bra sportfiske som möjligt.

Myndigheter & Regelverk

Länsstyrelsen i Skåne län – Här hittar du alla regler och bestämmelser du behöver ha koll på innan du ger dig ut och fiskar, t ex Fiskebestämmelser (Huvudfolder & bilaga) och Fredningsområde för fisk.

 

Kommersiellt

 

ABU GARCIA (Grossist) – Gammal kärlek rostar aldrig.. Här finner du bland annat de gamla klassikerna Abumatic och Cardinal och den smått mytomspunna huggtabellen – ett givet inslag i den tidigare utgivna sortimentkatalogen Napp och Nytt.

KARTBUTIKEN ONLINE – Hitta  fiskeplatserna och vägarna dit med kartor från Lantmäteriets webbutik.

Väder

DMI (Danske Meteorologiske Institut) – Utförlig och träffsäker vädersajt som "spår" väder även långt utanför Danmarks gränser. För mig som skåning sneglar jag oftast på 6-dygnsprognoserna för Helsingborg, Falsterbo och Skillinge. Under fliken FarvattenutsikterStartsidan/Till Sjös hittar jag även prognoser för bland annat vind, vågor, ström och vattentemperatur.

SMHI – Vädret i Sverige, inte lika träffsäkert som DMI för oss skåningar men däremot bra och detaljerad täckning över havsvattenståndet (under Prognoser & Observationer).

 

Blandat

 

Allt om Fisk – Artbeskrivningar, recept och mycket annat om fisk, ja kanske till och med allt om fisk som sajtnamnet utlovar.

Info om fiskevatten

LAXFISKE.NU – Ingående presentation av laxfiskevatten i Sverige, Norge och Skottland samt mycket annat intressant för dig som fiskar lax.

MÖRRUMS KRONOLAXFISKE

 

[upp]

© 2007 Lustfiskarna